Rizmajer Andrea

A mai napig csodálattal tekintek, és örökre hálás leszek mindazoknak, akik végig kísértek élet utam, női létem legnehezebb szakaszain és mellettem voltak még a legelviselhetetlenebb időszakomban is :) A tánc és a mozgás varázslatos világán keresztül sikerült rátalálnom igazi önmagamra.
Több mint 25 éve része az életemnek a mozgás. Ami eleinte csak egy gyermek hobbija és időtöltése volt, időközben a versenyek világába sodort, majd a hivatásommá vált.
Első igazi táncélményem 6 éves koromban volt, amikor anyukám és nagymamám elvitt az első balett órámra… Remegő lábbal álltam az új balettcipőmben és izgatottan hallgattam a tanár minden szavát… Majd belépett az életembe a szertorna, mely elindított a versenyek kihívásokkal teli világa felé és innentől kezdve a sport és az egészséges életmód rabja lettem :)
Néhány év elteltével, a balett, jazz-balett, szertorna és aerobik és a tollaslabda mellett a lovaglás és a tánc is beférkőzött a szívembe és ez az a két dolog, aminek örökre rabja lettem.

2007 szeptemberében Molnár Endrével közösen megalapítottuk a Salsa Candela Tánciskolát, hogy minél több emberrel ismertessük meg a tánc, a zene és legfőképp a salsa csodálatos világát. Szerencsés vagyok, hogy ilyen ember volt mellettem a kezdetekben, mint Ő.Az a hatalmas tudás, mind a salsa, mint tánc és mind a salsa, mint zene terén, amely benne lakozik, segített, hogy ennek a világnak minden apró szépségét megismerjem, megértsem, átlássam és megéljem. Megtanított, hogy ne ragadjak le a salsa egy-egy „területénél”, mert egy igazán jó táncos és tanár egészben kell, hogy lássa e világot.

Hosszasan sorolhatnám, hogy hol milyen diplomákat szereztem, hány nyelvet beszélek és milyen egyéb szakmai képzéseken vettem és veszek részt a mai napig is, de nem hiszem, hogy igazi értékünket ez mutatná meg.  Az igazi örömöt az adja, amikor végig követhetem, diákjaim fejlődését és személyiségükben történő változását, amikor látom felszabadulva, vidáman kimenni őket az óráimról, amikor azt érzem, hogy adhattam valami pluszt az együtt töltött idő alatt, amely mind testileg, mind lelkileg az ő érdeküket szolgálja :)

Az elmúlt évek emberi és szakmai tapasztalatait, élményeit összegyűjtve, szeretnélek végig kísérni Benneteket a táncon keresztül az önmagatokhoz vezető úton, segíteni leküzdeni a gátlásaitokat, a kétségeiteket, a kételyeiteket.
…és ne feledkezzünk el az örök problémáról… :) a Férfi és a Nő közötti különbségről..
A táncunk megmutatja milyen emberek vagyunk. Már az első mozdulatunk, reakciónk tükrözi jellemünket, személyiségünket, rámutat hibáinkra, de épp ezért az egyik legnagyobb ajándéka az életnek a zene és a tánc, mert ezen a világon keresztül megismerhetjük önmagunkat. Előhozhatjuk a Hölgyeim, a bennünk lakozó igazi, gyönyörű Nőt. Segít megérteni és megmutatni Uraim, hogyan tudják szinte észrevétlenül vezetni és elvarázsolni a Hölgyeket. :)
…egy varázslatos érzés, amely megtanít élni és mosolyogni…
…egy eszköz, mellyel megmutathatod ki is vagy valójában…
…egy „társ”, mely megvigasztal, és jó kedvre derít…
…amikor táncolsz, felszabadul a szíved és a lelked…
…a tánc lehet a boldogságod forrása, gyógyír a bánatodra,
a vágyaid kifejezése, mindaz, ami Te magad vagy…
(saját gondolatok – Rizmajer Andrea)