Kurzus szintek

Egy kis segítség azoknak, akik szeretnék rendszerben látni az iskolánkban zajló tanfolyamok működését. Mielőtt nekikezdünk egy tánc megtanulásának fontos eldönteni, hogy milyen mélységig szeretnénk megismerni azt. Természetesen nem kell előre eldönteni semmit, de célok lehetnek a következők:
Alap szinten szeretnék tudni táncolni, hogy meg tudjak mozdulni a táncparketten
minimum 6 hónap tanulás szükséges
Alapszinttől kicsivel többet szeretnék tudni
minimum 1 év tanulás szükséges
Profi szinten szeretnék táncolni, mert mindig is ez volt az álmom! :)
minimum 2 év tanulás szükséges
Tanfolyamok menete
Minden tanfolyamunk 8 alkalmas egymásra épülő rendszerben működik, 60 perces órákkal.
Alapesetben heti egy alkalommal kell jönni az órákra, azonban ha valaki több foglalkozást szeretne egy héten, akkor nincs más dolga, mint kinézni az órarendből az azonos szintű órákat és máris megadatik a lehetőség, hogy gyorsabban és alaposabban csiszoljuk tánctudásunkat.
Szintek
Új Kezdő = Kezdő I. Az új kezdő és a kezdő I. szint egy és ugyanaz! Aki szeretné megtanulni az adott táncot, először egy ilyen szintű csoportban kezdi el megtanulni az alapokat, akármelyik stílusról vagy táncról legyen szó.
Kezdő II. A következő szintre lépésnek feltétele, hogy a kezdő I.-es kurzust elvégezzük, illetve, ha gyorsabban haladunk, akkor látogathatjuk a magasabb szintű órákat is!
Kezdő III. A középhaladó szint előtti csoportban már nagyobb rálátásunk lesz az adott táncra valamint alap szinten ismerni fogjuk a stílusjegyeket is.
Középhaladó I. A középhaladó táncos mindent tud az alap dolgokról, nincs koordinációs problémája és nem tiszteli a ritmust sem, hanem rálép! :)
Középhaladó II. Nehezednek a figurák és a stílust is egyre mélyebben ismerjük.
Középhaladó III. Aki szeretne haladó szintű táncos lenni, hiba nélkül kell ismerje az alapokat és alap szinten kell tudni a stílusjegyeket, valamint a nehéz figurákat!
Haladó I. A haladó táncos kitartó munkával végigküzdötte magát az alap és középhaladó órákon, nincs gond a ritmussal és a figurákkal sem. Ha végigjárta a ranglétrát, akkor 1 éve rendszeresen táncol!
Haladó II. A figurák egyre bonyolultabbak, az adott táncról és annak kialakulásáról is sokat tud. Ismeri a zenét, meg tudja különböztetni a zene váltakozásait és azt, hogy hogyan táncoljon rá.
Haladó III. 1,5 éves tánctudást tudhat maga mögött az a táncos, aki a haladó III.-as kurzust kijárja. Új figurák tanulása, valamint a tánc szubjektív megélése és annak egyéni megvalósítása a cél!
Extra Haladó szintek A jó pap is holtáig tanul… :)